(verzija na hrvatskom ispod 1. fotografije)

© (a)cro(b)atie
**
Dobar dan svima!
Kako smo i najavili na FB stranici, za tri mjeseca akrobacija, pozivamo vas na kavu. Znamo, možda vam se može učiniti smiješnim da se obilježe tri mjeseca postojanja bloga. Kada smo odlučili otvoriti francusko-hrvatsku kuhinjicu, postavili smo stol i nismo znali koliko će vas doći. Tri mjeseca akrobacija su za nas lijep izgovor da se zahvalimo svima koji su sudjelovali i koji su nerijetko, osim što bi pristali na podjelu recepta, uložili dodatno vrijeme na odgovaranje pitanja koja smo postavili. Želimo se zahvaliti na svim komentarima, sugestijama, like-ovima na FB stranici i na riječima koje ste nam posvetili na vašim blogovima. Na svemu! :)

© (a)cro(b)atie
(a)cro(b)atie nije samo blog, riječ je o neprofitnoj udruzi s kojom želimo napraviti projekt na temu Hrvatske (da, da, hrvatska gastronomija je dio tog plana). Uskoro ćemo vam o tome reći nešto više, nadamo se da će naš uloženi trud polučiti rezultate. A sad, sad na kavicu!
Dake, danas vam predstavljamo jedan koncept koji se u Francuskoj zove « café gourmand ». On je idealan za sve one za koje (kao i za mene) gledanje jelovnika započinje s potragom deserta i koji se (kao i ja) često puta ne mogu odlučiti koji desert odabrati. Idealan je i za poslijepodnevna druženja kad niste gladni, ali bi kavu rado popratili slatkim zalogajem. Meni ga je prije par godina otkrila draga Béa, za vrijeme jednog druženja u Parizu.

© (a)cro(b)atie
« Café gourmand » je na tržište došao prije desetak godina kada je s tom idejom započeo lanac restorana La Criée. Radi se o asortimanu slatkih zalogaja u mini verziji koji su popraćeni espressom. Možete ih naći u restoranima, ali i u kafićima. Ovaj koncept je brzo postao jako populran i za mnoge je poboljšao prodaju deserata.
Biste li voljeli naručiti ovakvu kavu u omiljenom kafiću? Jeste li naišli na ovaj koncept? Smatrate li da bi « café gourmand » sastavljen od hrvatskih tradicionalnih deserata mogao doprinijeti tome da stranci kušaju i upoznaju našu gastronomsku baštinu, ali da i sami na svakondevnoj razini u njoj uživamo? Popričajmo o tim i drugim temama uz kavicu!
Za vas smo spremili dvije varijante:
Mini financierse, crème brûle, mousse au chocolat, chantilly s preljevom od malina kao prvu te fondant au chocolat, kuglicu sladoleda od vanilije i chantilly kao drugu varijantu.
Ajme, odlična ideja. I ja sam neodlučna a želim sve probati. Mislim da bih rado popila jednu kavu sa hrvatskim tradicionalnim desertima ;)
Héhéhé! Drago mi je da ti se svida ideja, trapez ju je predlozio za blog. Meni on cesto kaze « (a)cro(b)ate, zasto se premisljas, uzmi café gourmand, nemoj se muciti! » Da, bilo bi krasno popiti kavu i gricnuti mini makovnjacu (ta makovnjaca mi je na pameti od Uskrsa, nikako da nadem mljeveni mak: grr). Financijski gledano, u FR se ovaj koncept pokazao kao jako dobra ideja :)
Što volim vas mlade ljude punih ideja!
Sada si me dala u razmišljanje št bi to sve moglo biti na hrvatski način:)
:) Hvala Snjezo! Vjerujem da bi bilo fino. U razmisljanjima smo oko jedne nagradne igre na ovu temu pa cemo mozda vidjeti viziju blogera ako bude odazova :)
Prvo cestitke povodom tri mjeseca bloga. Za ovaj koncept nisam cula ranije, ali mislim da je super. Moglo bi se na primjer servirati isto sa nekim suvim kolacicima po starim receptima sa ostrva i slicno. A makovnjaca je super ideja. Sjajan post
Hvala, nadamo se da cemo se jos dugo druziti, dosad je bilo krasno! Da, prhki keksici uvijek dobro idu uz kavu, slazem se! Pokusat cemo smisliti nagradu i nadam se brzo vas pozvati na sudjelovanje :)
sretan blogorodjendan :)
za kavu sam uvijek a pogotovo kad je ovakva posebna prigoda u pitanju ;)
svidja mi se ideja s mini desertima. odlicna prilika da se isproba sto vise razlicitih slatkih grijehova :D
blogo trimestar :D hvala! ako docekamo pravi blogorodendan, napravit cemo neku konkretniju gozbicu s vise ica i pica :) no dotad je dugo pa se treba sve proslaviti. a i svaki izgovor za druzenje je dobar!
Meni se ova ideja i koncept jako sviđa!
Volim i ovu vašu stranicu i nadam se još mnogim divnim sadržajima ;) samo naprijed
Hvala, drago mi je da ti se svida – ipak si ti prva koja se primila kuhace u nasoj kuhinji :) Inace, kad sam ti spominjala mini kalupe koje imam, to su ova srca: stvarno si volim komplicirati zivot… ne znam je li gore napuniti ih ili oprati :D
Evo i mene sjedam za stol i degustiram sve ponuđeno, osim kave koju ne pijem. Čestitke na uspješna tri mjeseca i želim blogu, kao i udruzi, još puno uspjeha u daljnjem radu!
Hvala na cestitkama i sudjelovanju :) Nema problema za kavu, necemo te ostaviti zednu, postoji i varijanta thé gourmand. :)
Srećan mini blogorođendan:)
Cafe gourmand mi je super ideja, obožavam kad se malo zasladim a ne da umrem od šećera kako to obično biva…
Hvala za mini cestitku, posluzi se mini kolacicem! :)
bravo pour cette initiative
Merci! Ravis que tu nous rejoignes sur le trapèze :)
looks good ! ;)
Salut Ana,
Notre réponse est un peu tardive car ton commentaire a été détecté comme un spam. Nous en ignorons la raison et nous sommes désolés. Merci pour ta visite! ;)
A di sam ja bila kad ste napisali ovaj post? :// Izgubljena sam. Ideja je cudo! Mini deserti i fina kavica, bas kako volim! Slatka verzija tapasa, oduševljena sam!!!
Na Lopudu si brala limune, lijecila grlo i uzivala: kako je i trebalo. ;)
Super da ti se svida, aj sad ti baci neku svoju verziju ovih dana/tjedana <3