Sjećate se recepta za bretonski Quatre-quart ? Jednostavan i slastan biskvit za kojeg vam trebaju osnovne namirnice koje uvijek imate u frižideru i kojeg možete varirati u skladu sa začinima koje imate doma. Za one koji su propustili, gostovanje recettes-bretonnes.fr na našem blogu možete pronaći na ovom linku.
Recept je toliko jednostavan da se čini nepogrešiv :). Isprobali smo ga i danas vam donosimo nekoliko detalja vezanih za naznačene mjere i veličinu kalupa.
Iako originalni recept kaže da upotrijebite 4 jaja, mi smo ih stavili 3 ( 1/4 = 170 grama). Ovaj detalj donosimo zbog veličine kalupa. Naš je dimenzija 26x11x7 cm i to je bila gornja granica za ovu veličinu pa pripazite prije nego li se bacite na pripremu.

© (a)cro(b)atie
Kako je predloženo u originalnom receptu, 50 grama pšeničnog je zamijenjeno s 50 grama škorbnog brašna. Toplo preporučamo ovu varijantu kojom ćete dobiti prozračniji biskvit. Ukoliko se među vama nađe pokoji početnik u kuhinji, napominjemo da škrobno brašno trebate prosijati. Kada biskvit dobije koricu zlatne boje, pokrijte ga aluminijskom folijom.
… tko bi čekao toliko dugo, ali nama je nakon dva dana bio još ukusniji.
U svakom slučaju: mljac! :)
Ovo je super recept jer stvarno sadrži osnovne namirnice koje su sastavni dio kuhinjskih zaliha, a dodaci određuju okus.
Da, mi smo dodali suhe sljive jer… smo ih imali :D Ali s limunovom koricom, za dorucak: mmm!
Divno izgleda :)
Btw, sviđa mi se zamjena s škrobnim brašnom :)
Hvala ti Majo! :)